Koronavirüs: Almanya'da işsizlik yüzde 5.8'e yükseldi

Koronavirüs: Almanya'da işsizlik yüzde 5.8'e yükseldi

Koronavirüs salgını nedeniyle Almanya'daki işsiz kişi sayısının 2 milyon 644 bine yükseldiği bildirildi.

Almanya Federal İş Ajansı (BA) bugün yaptığı açıklamada, koronavirüs krizinin ülkedeki işsiz kişi sayısının Mart ayına kıyasla Nisan ayında 308 bin artarak 2 milyon 644 bine yükselmesine sebep olduğunu belirtti.

DPA’nın aktardığı bilgilere göre, BA bu ay işsizlik oranlarının daha önce eşi görülmemiş bir şekilde 0,7 oranında artış göstererek yüzde 5,8’e yükseldiğini açıkladı.

Bu bağlamda ABD Federal Rezerv Başkanı (ABD Merkez Bankası) Jerome Powell dün yaptığı açıklamada, Covid-19 salgını yüzünden ABD ekonomisinin muhtemelen 2020 yılının ikinci çeyreğinde eşi görülmemiş bir seviyeye düşeceği” konusunda uyarıda bulunmuştu.

AFP’ye göre, Powell yaptığı basın açıklaması sırasında, “Ekonomik yavaşlamanın boyutunu ve süresini henüz bilmiyoruz ve bunlar büyük ölçüde virüsün ne kadar hızlı bir şekilde kontrol altına alındığına bağlı” ifadelerini kullanarak Federal Rezerv’in “mümkün olduğunca güçlü bir iyileşme sağlamaya çalışacağını” vurguladı. Powell ekonominin bugüne kadar verilenden “kesinlikle daha fazla desteğe ihtiyacı olacağı” için bu hedefin yerine getirilmesinde bankanın önündeki mevcut tüm araçları kullanacağını belirtti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.