Koronavirüs salgınında ölü sayısı 493'e ulaştı

Koronavirüs salgınında ölü sayısı 493'e ulaştı

Koronavirüs salgınına ilişkin Çin devlet yetkililerinin açıkladığı son resmi rakamlara göre, ölü sayısı son 24 saat içinde 65 artarak 493'e ulaştı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada son 24 saat içinde koronavirüs bulaşan 65 kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Böylece Çin'de virüsten ölenlerin sayısı 493'e yükseldi. Çinli yetkililer ayrıca ülke çapında koronavirüs taşıdığı tespit edilen hasta sayısının da 24 bin 324'e ulaştığını kaydetti.

Virüsün ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentinde yetkililerin okul, fuar merkezi ve spor merkezi gibi sekiz binayı daha hastaneye dönüştürdüğü bildirildi.

Biri Hong Kong, biri de Filipinler olmak üzere Çin dışında şu ana kadar 2 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. ABD'de iki havayolu şirketi American Airlines ve United Airlines, virüsten ilk ölümün gerçekleşmesi üzerine Hong Kong'a uçuşlarını durdurdu. Hong Kong'ta bir yolcu gemisindeki bin 800'den fazla yolcunun da koronavirüs taramasından geçirildiği bildirildi.

Öte yandan Hong Kong'da hastanelerde çalışan görevlilerin Çin sınırının tamamen kapatılması talebi ile başlattığı grev üçüncü gününe girdi. Hong Kong'da şu ana kadar 18 koronavirüs vakası tespit edilmiş durumda.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.