Kremlin: Rus ordusu dünyanın hiçbir ülkesi için tehdit değil

Kremlin: Rus ordusu dünyanın hiçbir ülkesi için tehdit değil

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus askeri birliklerin ülke içinde "gerekli görülen bölgelere" konuşlandırıldığını ifade etti.

Rus ordusunun Ukrayna da dahil dünyanın hiçbir ülkesi için tehdit oluşturmadığını söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus askeri birliklerin ülke içinde gerekli görülen bölgelere konuşlandırıldığını ifade etti.

Sputnik'te yer alan habere göre, günlük basın toplantısında Rus askerlerin Ukrayna sınırındaki Rostov Bölgesi'ne konvoylar halinde intikal ettirildiğinin görüldüğü haberlerle ilgili soruları yanıtlayan Peskov, "Rus ordusu, Rusya topraklarında gerekli görülen doğrultularda ve ülkemizin güvenliğinin sağlanması için gerekli görülen şekilde ilerliyor. Bu, hiç kimsede en ufak endişeye yol açmamalı. Rusya, dünyanın hiçbir ülkesi için tehdit oluşturmuyor" dedi.

Cuma günkü basın toplantısında Kiev'in bölgeye ABD askerlerinin gönderilebileceği yönündeki açıklamasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Peskov, "Rusya'nın bir düşman gibi gösterilmesi, bizim için kabul edilemez ve yersiz bir davranıştır. Rusya kimseyi tehdit etmiyor ve hiçbir zaman etmedi. Bizim tutumumuz bunun üzerine inşa ediliyor" diye konuşmuştu

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.