Krizin derinleştiği Lübnan'da gıda sıkıntısı kapıda

Krizin derinleştiği Lübnan'da gıda sıkıntısı kapıda

Lübnan'da derinleşen ekonomik kriz, büyük bir gıda krizini de beraberinde getiriyor.

Lübnan, 1975-1990 yılları arasında yaşanan iç savaştan bu yana en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşıyor.

Ülkenin içerisinden geçtiği siyasi sorunların yanı sıra, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs krizi sebebiyle Lübnan'daki ekonomik kriz daha da derinleşti.

Lübnan lirasının ABD doları karşısındaki değer kaybı da son dönemde hızlı bir şekilde artış gösterdi. Bu paralelde Lübnan halkı sokaklara dökülerek protesto gösterileri düzenledi.

Ülkede kamu borcu da 90 milyar doları aşarken, Lübnan Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) borç almak için görüşmelere başladı.

Gıda krizi kapıda

Bölge kaynakları, ülkede büyük bir gıda krizinin yaşanmaya başladığını rapor ediyor.

Lübnan lirasının istikrarsız durumu ve değer kaybı, gıda fiyatlarındaki yükselişi de beraberinde getiriyor. Alım gücü düşen halk, marketlerde ve pazar yerlerinde temel ihtiyaç malzemelerini karşılamakta zorlanıyor.

Halkın yanı sıra, gıda ürünlerini satan dükkanlar da, satılacak ürünleri tedarik etmekte zorlanıyor. Karaborsanın güç kazanmasıyla beraber halkın yaşadığı problemlerin daha da yükseleceği, bunun ise halkın protestolara olan desteğini artıracağı tahmin ediliyor.

Elektrik kesintilerinin yaygın bir hal aldığı Lübnan'da ekmek fiyatları da tırmanışa geçti. Bu kapsamda Lübnanlıların, fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturduğu belirtiliyor.

Bölgesel ve küresel gelişmelerin Lübnan'da krizi daha ileri boyutlara taşıyacağından endişe duyuluyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.