Lübnan'da halk ekonomik kriz nedeniyle yolları kesti

Lübnan'da halk ekonomik kriz nedeniyle yolları kesti

Lübnan’daki yolları kesme eylemleri, yaşam koşullarının bozulması ve karaborsadaki yüksek döviz kuru nedeniyle 26 Haziran’da yeniden patlak verdi.

Lübnan, farklı bölgelerde protesto hareketliliklerine ve yol kesme eylemlerine sahne oldu. Çok sayıda esnaf, yüksek döviz kuru nedeniyle alım satım yapamamaları dolayısıyla dükkanlarını kapattı. Protestoların ekim ayında başlamasından bu yana Lübnan lirası, değerinin yaklaşık yüzde 80’ini kaybetti.

Protestolar, 26 Haziran sabahı yeniden patlak verirken eylemciler de güvenlik güçlerinin müdahaleleri öncesinde Jiyeh ve Barja bölgelerindeki güney yolunu büyük kamyonlarla saatler boyunca trafiğe kapattı. Kuzeyde birkaç eylemci, Bab el-Tabbaneh’teki Trablusşam- Akkar karayolunu yanan araç lastikleri ve çöp konteynerleri ile kesti.

Eylemcilerden bazıları, Beyrut’taki Sosyal İşler Bakanlığı binasına girerken binada bulunmayan Bakan Remzi el-Maşrafiye’nin ofisine baskın düzenledi. Eylemciler, güvenlik güçlerinin müdahalesi öncesinde de taleplerine kulak verilmesi çağrısında bulundular.

Ekonomik krizin kötüleşmesi çerçevesinde birçok köy ve kasabada bazı şirketlerden ve dükkanlardan yükselen sesler duyulmaya başlandı. Dükkan sahipleri fiyat artışları ve doların döviz kurundaki sürekli yükselişi nedeniyle bir sonraki ilana kadar tamamen veya geçici olarak kapanma yoluna yöneldi.

Aynı şekilde bazı gıda marketleri de belirli malların satışını durdurdu. Bazı kasaplar, kepenk indirdi. Bir kilo etin fiyatı 40 bin lirayı aşarken tüketici de et satın almayı bıraktı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.