Kudüs’te koronavirüs kaynaklı ilk ölüm

Kudüs’te koronavirüs kaynaklı ilk ölüm

Filistin hükümeti sözcüsü İbrahim Melham, Kudüs’te Covid-19 kaynaklı ilk ölüm vakasını duyurdu.

Filistin hükümeti sözcüsü İbrahim Melham, Filistinli bir kadının vefatıyla, işgal altındaki Kudüs’te Covid-19 kaynaklı ilk ölüm vakasının kaydedildiğini duyurdu.

Melham, vefat eden Neval Ebu’l-Hımmas (78 yaşında) adlı kadının Kudüs’ün el-İseviye beldesinden olduğunu ve Covid-19’dan etkilenmeden önce kronik hastalıklardan mustarip olduğunu söyledi. Yaşanan bu ölüm, vaka sayılarının giderek arttığı Kudüs’ün sakinleri arasında endişeye neden oldu. Kudüs Tabipler Birliği Başkanı Dr. Süfyan el-Basit, şehirdeki virüsten etkilenen vaka sayının 140’a yükseldiğini duyurdu.

Kudüs’teki vaka sayılarının artışı, İsrail’in yönetimi altındaki Araplar arasında Cuma günü kaydedilen 46 yeni vaka ile birlikte 546’ya yükselen vaka sayısındaki artışla paralellik gösteriyor. Vaka sayısındaki artış özellikle dünden beri kapalı tutulan Deyr el-Esed Köyü ile tam bir haftadır karantinada bulunan el-Bi’ne Köyü’nde belirgin bir artış görüldü.

1967’de İsrail tarafından işgal edilen 555 bin nüfuslu Doğu Kudüs’te 215 bin yerli Filistinli, 340 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor.

İsrail’in tamamında virüsten etkilenen kişi sayısı 13 bin 265 olurken, salgın nedeniyle yaşanan ölüm sayısı 164’e ulaştı. Virüsten etkilenenlerin 167’sinin durumu ağır olup bunlardan, 118’inin ise entübe olup hastanelerdeki suni solunum ünitelerine bağlı durumda.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.