Koronavirüs: İsrail'de vaka sayısı 10 bini aştı

Koronavirüs: İsrail'de vaka sayısı 10 bini aştı

İsrail koronavirüs vakalarında '10 bin vaka sınırını aşan ülkeler' listesine girdi.

İsrail, koronavirüs vakalarında, 10 bin teşhisin konulduğu 19 ülkenin içinde bulunduğu “10 bin vaka sınırını aşan ülkeler” listesine girdi. Bu sınırı aşan ülkeler arasında ABD, Çin, İtalya, İspanya ve diğer birçok ülke bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı’nın Cuma günü yaptığı açıklamada yeni vaka sayısı 10 bin 95’e yükseldi. Vakaların 164’ünün sağlık durumu ise kritik.

Bakanlık, hastanelerde ilaç tedavisi gören 721 vaka, evlerinde tedavi gören 6 bin 582 vaka, otellerde tedavi gören 941 vaka olduğunu belirtti. Şimdiye kadar bin 61 kişinin sağlığına kavuştuğu açıklandı. Cuma günü, Birüssebi şehrinde bir huzur evinde 10 kişinin hayatının kaybetmesi ile toplam ölü sayısı 93’e yükseldi.

Filistin’de son durum

Filistin Hükümet sözcüsü İbrahim Melhem ise Cuma günü, Ramallah’ta 3 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiğini, böylece Filistin’de koronavirüs vaka sayısının 266’ya yükseldiğini ve sağlığına kavuşanlarının sayısının ise 45’e yükseldiğini duyurdu.

Yüzlerce Filistinlinin farklı ülkelerde havaalanlarında mahsur kaldığını açıklayan Melhem, Ürdün'de yaklaşık 300 veya 400 vatandaşın mahsur kaldığını belirtti. Bu kişilerin Filistin’e dönmelerini güvence altına almak için çalışmaların yürütüldüğü ifade edilirken, bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı, Sivil İşler Bakanlığı ve Amman'daki Filistin Büyükelçiliği arasındaki koordinasyonun devam ettiği açıklandı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.