Askeri yetkili: İsrail'de koronavirüs krizi en az bir yıl daha sürecek

Askeri yetkili: İsrail'de koronavirüs krizi en az bir yıl daha sürecek

İsrail Ordusu İç Cephe Başkanı Temir Yaddi, koronavirüs krizinin en az bir yıl ortadan kalkmayacağını söyledi.

İsrail Ordusu İç Cephe Başkanı Temir Yaddi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) krizinin uzun süreceğini ve en az bir yıl ortadan kalkmayacağını savundu.

Vatandaşlarını İsrail'in koronavirüs krizinden hızlı bir şekilde çıkacakmış gibi davranmaktan kaçınmaya davet eden Yaddi, 8-18 Nisan arası kutlanan Yahudi Paskalya bayramında da hayatın normale dönmeyeceğini söyledi. Yaddi, kutlamaların evde yapılmasını istedi.

"Şu an için yapılması gereken en doğru şey, karantinadan çıkış değil, virüsle mücadele stratejisi hakkında konuşmaktır" diyen Yaddi, İsrail'in kırmızı, sarı ve yeşil grup olmak üzere 3 bölgeye bölündüğünü ifade etti.

İsrailli yetkili, "Nispeten koronavirüsle mücadelenin kolay olduğu alanlar yeşil, orta vaka oranına sahip alanlar sarı, yüksek enfeksiyon oranlarına sahip alanlar kırmızı olarak belirlendi" dedi.

Yaddi, Ortodoks Yahudilerin yoğun yaşadığı Tel Aviv, Kudüs ve Beni Birak kasabasının kırmızı bölgede yer aldığını duyurdu.

"Kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılmalı"

"Hedefimiz şehirlerin kırmızıya dönüşmesini engellemek" diyen yetkili, şöyle devam etti:

"Ekonomik durgunluğun uzun süre dayanamayacağından dolayı bölgenin nüfus yoğunluğu, grubu, sosyal ve ekonomik durumu, nüfusun davranışı, yerel otorite çalışmalarının etkinliği ve diğer kriterlere bağlı olarak kısıtlamaların kademeli ve seçici olarak kaldırılması gerekiyor"

Geçen hafta İsrail hükümetince alınan karar gereği şehirler arası seyahatler durdurulmuş, mağaza, restoran ve dükkanlar kapatılmıştı.

ABD merkezli Johns Hopkins Üniversitesinin son verilerine göre İsrail'de şu ana kadar 11 bin 868 vaka görüldü. 117 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.