"Kürt meselesini biz çözeceğiz"

"Kürt meselesini biz çözeceğiz"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine yaptığı ziyarette," Eşit vatandaşlık olmadığı için bu memleketin bir Kürt meselesi var." ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine yaptığı ziyarette," Eşit vatandaşlık olmadığı için bu memleketin bir Kürt meselesi var." ifadelerini kullandı.

"Vaktiyle çok yol kat etmiştik. Ne yazık ki bu iktidar Kürt meselesini diriltti. Çözmek bizim boynumuzun borcu. Biz çözeceğiz" diyen Babacan'ın buradaki açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Tüm sorunların temeli demokrasi açığı. Türkiye’de hukuk ve demokrasi can çekişiyor. Halkın iradesi gasp ediliyor. Dün Diyarbakır’daydım. Türkiye’de ne yazık ki tam demokrasi yok. Tam demokrasi olmadığı için eşit vatandaşlık yok. Eşit vatandaşlık olmadığı için bu memleketin bir Kürt meselesi var. Vaktiyle çok yol kat etmiştik. Ne yazık ki bu iktidar Kürt meselesini diriltti. Çözmek bizim boynumuzun borcu. Biz çözeceğiz."

"Demokratik bir ülkede, şehirlerimizde seçmen iradesi gasp edilmez. Her adımımızı demokrasimizi güçlendirmek adına atıyoruz. Bolluğun ve bereketin yolu tam demokrasiden geçer. Sen vatandaşın hür, demokratik iradesinin üzerine kayyum atayacaksın ondan sonra ekonomiyi düzeltmeye çalışacaksın. Vay yavrum vay… Uğraş, dur. Yapamazlar.

Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Biz gücümüzü devletin imkânlarından almıyoruz. Sırtımızı devletin imkânlarına yaslayarak siyaset yapmıyoruz. Siyaseti halkımızla beraber yapıyoruz. Bu yola milletle beraber çıktık."

"Tarıma ayrılan bütçenin tamamı 29 milyar. Eski parayla 29 katrilyon. Çiftçiye 360 günde 29 katrilyon, Türk Lirası banka hesapları sahiplerine 10 günde 11 katrilyon. Bu adalet mi? Sosyal devlet bu mu? Sadece üç ayda ödedikleri faiz 80 katrilyon. Hey gidi faiz düşmanı Erdoğan hey… Bu mu sosyal devlet? Bu yılın tamamında 240 katrilyon faiz ödeyecekler. Faiz 240 katrilyon, tarım desteği 29…"

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.