​Kuzey Kore ABD'nin Hiroşima’ya attığı bombadan 17 kat daha güçlü nükleer silahı test etti

​Kuzey Kore ABD'nin Hiroşima’ya attığı bombadan 17 kat daha güçlü nükleer silahı test etti

Kuzey Kore’nin yaptığı nükleer testin Hiroşima’ya atılan atom bombasından 17 kat daha güçlü olduğu öne sürüldü.

Geophysical Journal International dergisinde yayınlanan çalışmaya göre Kuzey Kore'nin nükleer silah testi, Mantab Dağı'nın yaklaşık 1,7 feet kaymasına ve birkaç metre yükselmesine neden oldu.

Araştırmacılar, uydu görüntülerine göre nükleer patlama yüzeyde büyük deformasyona yol açtığını ve 543 metre derinlikte yapılan test alanının yakınındaki dağın her iki tarafında 0.5 metreye kadar yer değiştirmeler görüldüğünü bildirdi.

17 kat daha güçlü

İngiliz SWNS haber ajansına göre çalışma lideri Kattumadam Sreejith, “Nükleer bomba patlatıldığında salınan enerji miktarı 271 kiloton TNT’ye eşdeğerdi” dedi.

Buna karşılık, 2. Dünya Savaşı sırasında 1945’te Hiroşima’ya atılan nükleer silah 15 kilotonluk bir enerjiye sahipti.

Kuzey Kore'nin nükleer testleri

Kuzey Kore, 3’ü son lider Kim Jong-un döneminde olmak üzere 6 nükleer test gerçekleştirdi.

Bu testlerden ilki, Kuzey Kore’nin atom bombasından daha güçlü bir hidrojen bombasını başarıyla test ettiğini açıklamasının ardından 2015 yılında başladı.

Altıncı ve son nükleer test, Pyongyang'ın bugüne kadar gerçekleştirdiği en güçlü nükleer silah testi oldu. 3 Eylül 2017’de yapılan test 6.3 şiddetinde yer sarsıntısı, artçı şok ve heyelana neden oldu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.