Kuzey Kore'den peş peşe iki askeri tatbikat

Kuzey Kore'den peş peşe iki askeri tatbikat

Kuzey Kore yönetimi, Devlet Daşkanı Kim Jong Un'un katılımıyla üç günde iki kez askeri tatbikat gerçekleştirdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, devam eden hava kuvvetleri tatbikatına katılarak askerlerle poz verdi. Kim Jong Un'ın üç günde ikinci kez yapılan yapılan tatbikatı izlemesi, ABD ve Güney Kore'nin bölgede nükleer silahsızlanma müzakerelerini kolaylaştırmak amacı ile askeri tatbikatlarını ertelediği sırada geldi.

Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA, Kim Jong Un'ın "Duyurusunu yapmadan gerçek savaş şartları altında tatbikat yapmak olmazsa olmaz" dediğini aktardı. Kuzey Kore liderinin bu tatbikatları ne zaman izlemiş olduğu haberlerde tam olarak belirtilmedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore ile ilgili sosyal medyadan yaptığı son açıklamalarda "Çabuk olman gerekiyor. Anlaşmayı bir an önce yap" dedi.

Kuzey Kore yönetimi, müzakerelerde ilerleme sağlanabilmesi için ABD'li yetkilileri tutumlarını değiştirmeleri çağrısında bulunmuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.