Trump'tan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a 'yeniden görüşme' çağrısı

Trump'tan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a 'yeniden görüşme' çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’a yönelik attığı tweet mesajında ABD ile bir anlaşmaya varılması için hızlı hareket etmesi çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’a yönelik bir tweet mesajı yayınladı. Trump mesajında,”Hızlı hareket etmelisiniz, anlaşmayı yapın” ifadesini kullandı ve bir buluşmaya daha kapı aralayarak “yakında görüşürüz” dedi.

Trump’la Kim Jong Un 2018’den bu yana 3 kez bir araya geldiler.

Kuzey Kore geçen Perşembe günü ABD'nin yeni görüşme talebini geri çevirdiğini açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper de daha önceden planlanan ABD-Güney Kore tatbikatının barış görüşmelerini canlandırmak için ertelendiğini açıkladı.

Bu arada Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA’da Cuma günü yayınlanan bir yorumda Kim Jong Un’u aşağıladığı gerekçesiyle eski Başkan Yardımcısı Joe Biden için ‘kuduz köpek’ ifadesi kullanıldı.

Trump da tweet mesajında bu ifadeye de değindi. ABD Başkanı, “Joe Biden uykucu ya da çok yavaş olabilir ama kuduz köpek değil. Bir şekilde ondan daha iyisi ama seni olman gerektiği yere götürecek sadece benim” ifadelerini de kullandı.

Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden Demokrat Parti’nin en güçlü başkan adaylarından. Biden anketlerin birçoğunda önde gidiyor.

Trump’ın Biden ve oğlu Hunter Biden’la ilgili Ukrayna Devlet Başkanı’ndan soruşturma açmasını isteyip istemediği ülkede azil soruşturması çerçevesinde araştırılıyor. Jeo Biden’ın oğlu bir dönem Ukrayna’da bir şirketin üst yönetiminde çalışmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.