Trump: Kuzey Kore'yi ziyaret etmeye hazır değilim

Trump: Kuzey Kore'yi ziyaret etmeye hazır değilim

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'yi ziyaret etmeye hazır olmadığını söyledi.

Güney Kore merkezli bir gazetenin diplomatik kaynaklara dayandırarak verdiği haberinde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Ağustos ayında ABD Başkanı Donald Trump'a bir mektup göndererek, Pyongyang'a davet ettiği öne sürülmüştü.

Trump, Beyaz Saray’da konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore’yi ziyaret etmeye hazır olduğumu sanmıyorum. Bu konuda yapılacak çok iş var” diyerek, yine de gelecekte bu ziyareti gerçekleştirebileceğini dile getirdi.

Öte yandan Kuzey Dışişleri Bakanlığı, ABD ile nükleer silahsızlanma konusundaki yeni müzakerelerin birkaç hafta içinde gerçekleşebileceğini açıkladı.

Açıklamada, Kuzey Kore’nin ABD tarafından güvenlik güvencesi verilmesi şartıyla nükleer program hakkında görüşme yapmak istediği ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un üç kez bir araya geldi ancak iki lider Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlanmasına ilişkin somut bir anlaşma gerçekleştiremedi.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.