Trump'tan Kuzey Kore mesajı: Yakında görüşebiliriz

Trump'tan Kuzey Kore mesajı: Yakında görüşebiliriz

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'dan 'çok güzel bir mektup' aldığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kendisine gönderdiği mektup sonrası başka yeni bir toplantı gerçekleşebileceğini kaydetti; ancak bu toplantı için tarih vermedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise çarşamba günü yaptığı açıklamada, müzakerelere devam edileceği konusunda umutlu olduğunu ve görüşmelerin önümüzdeki birkaç hafta içinde gerçekleşmesini planladıklarını söylemişti.

Kuzey Kore, ikilinin geçtiğimiz 30 Haziran'daki görüşmesine rağmen füze testlerine devam ediyor.

İkili son bir yılda Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programları nedeniyle oluşan krizi çözmek üzere görüşmek için 3 kez bir araya geldi. Ancak Washington, Kuzey Kore'yi nükleer silahlardan vazgeçirmek yolunda ilerleme kaydedemedi.

Kuzey Kore'nin son füze denemeleri iki ülke arasındaki diyaloğun geleceği hakkında soru işaretlerine neden oldu. Başkent Pyongyang'dan 2017'den itibaren devam eden nükleer ve uzun menzilli füze denemelerinin dondurulmasının olası olduğu açıklaması gelmişti.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.