Kuzey Kore'den son iki haftadaki beşinci füze denemesi

Kuzey Kore'den son iki haftadaki beşinci füze denemesi

Kuzey Kore son haftalardaki beşinci bu tür denemesinde, denize iki füze fırlattı.

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin denize iki füze fırlattığını, fırlatılan füzelerin kısa menzilli balistik füzeler olduğunun düşünüldüğünü açıkladı. Deneme doğrulanırsa, 11 BM Güvenlik Konseyi kararının ihlali anlamına geliyor.

Denemeler, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan "çok güzel bir mektup" aldığını söylemesinden sonra yapıldı. Trump, Kim'in ABD ve Güney Kore'nin yürüttüğü ortak askeri tatbikattan çok mutsuz olduğunu söylemişti.

Son deneme hakkında neler biliniyor?

Füzeler, Güney Lamgyong Bölgesi'ndeki Hamhung kentinin yakınlarından fırlatıldı ve Kore Körfezi'nin doğusundaki, Doğu Denizi olarak da bilinen Japon Denizi'ne düştü. Güney Kore ordusunun açıklamasında, füzelerin 400 kilometre boyunca, 48 kilometrelik irtifada, ses hızının 6,1 katı hızla uçtuğu bildirildi.

Kuzey Kore, Trump ve Kim'in Haziran ayındaki görüşmelerinde, nükleer silahlardan arınma görüşmelerine yeniden başlama konusunda uzlaşmalarından bu yana, bir dizi füze denemesi yaptı.

Güney Koreli yetkililere göre, Kuzey Kore yeni tipte bir kısa menzilli füzenin denemelerini yapıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.