Kuzey Kore'den Japon Denizi'nde iki yeni füze denemesi

Kuzey Kore'den Japon Denizi'nde iki yeni füze denemesi

Kuzey Kore, Japon Denizi’nde iki yeni füze denemesi gerçekleştirdi.

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin Japon Denizi’nde iki yeni füze denemesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bloomberg’in haberine göre Japonya Savunma Bakanlığı, füzelerin Japon topraklarına ulaşmadığını ve Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesine düşme ihtimalinin zayıf olduğunu belirtti.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı da Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne tanımlanamayan füze fırlattığının tespit edildiğini bildirdi. Füzelerin türü veya menzili gibi daha fazla ayrıntı vermeyen bakanlık, durumun yakından takip edildiğini vurguladı.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı’na dayandırarak verdiği haberine göre Kuzey Kore, geçtiğimiz ay Kaeçon kenti yakınlarından Japon Denizi’ne doğru iki kısa menzilli füze fırlatmıştı.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, geçtiğimiz hafta parlamentoda yaptığı konuşmada, askeri harcamaların artırılacağını söyleyerek, Kuzey Kore'ye diyaloğu sürdürme çağrısında bulunmuştu.

İki ülke arasındaki diyalog, geçtiğimiz Şubat ayında ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki Hanoi zirvesinin başarısız sonlanmasından bu yana durdu. O zamandan bu yana Pyongyang yönetimi, ABD-Güney Kore ortak askeri tatbikatları ve Güney Kore'nin ABD’den F-35 savaş uçağı almasını kınayan açıklamalar yaptı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.