Kuzey Kore ABD'yi vurabilecek balistik füze denedi

Kuzey Kore ABD'yi vurabilecek balistik füze denedi

Kuzey Kore'nin kıtalararası olduğu düşünülen balistik bir füze denemesi yapması sonrası ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Japonya, Güney Kore, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda yetkilileriyle bir araya gelecek.

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin cuma günü kıtalararası olduğundan şüphelenilen balistik bir füze fırlattığını açıkladı.

Kuzey Kore'nin balistik füze fırlatması, Pyongyang yönetiminin ABD'nin bölgedeki askeri varlığını artırmasına karşılık olarak 'daha sert yanıtlar' vereceğini duyurmasından bir gün sonra geldi.

Japon yetkililerine göre Kuzey Kore'nin fırlattığı balistik füze, Japonya'nın 200 kilometre açığına düştü.

Yetkililer, söz konusu füzenin ABD anakarasına ulaşmak için yeterli menzilde olduğunu kaydetti.

Kuzey Kore'nin bu yıl içerisinde rekor sayıda füze denemesi yaptığı bildiriliyor.

Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Kuzey Kore'nin füze denemesinin bir hasara yol açmadığını söylerken Pyongyan'ın füze fırlatmalarına artık tahammül edemeyeceklerini vurguladı.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi çerçevesinde Japonya, Güney Kore, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda yetkilileriyle Kuzey Kore'nin bugünkü füze denemesini masaya yatıracağı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.