Kuzey Kore 'en büyük füzesini' test etti

Kuzey Kore 'en büyük füzesini' test etti

Kuzey Kore, Hwasong-17 adlı kıtalararası balistik füzesini test etti.

Son dönemde füze denemelerini artıran Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong Un, kıtalararası balistik füze testini kızıyla birlikte takip etti.

Füzenin testi, Pyongyang yönetiminin ABD'nin bölgedeki askeri varlığını artırmasına karşılık olarak 'daha sert yanıtlar' vereceğini söylemesinin hemen ardından geldi.

Güney Kore ve Japonya, dün Kuzey Kore'nin kıtalararası olduğundan şüphelenilen balistik bir füze fırlattığını açıklamıştı.

Japon yetkililere göre Kuzey Kore'nin fırlattığı balistik füze, Japonya'nın 200 kilometre açığına düştü.

Yetkililer, söz konusu füzenin ABD anakarasına ulaşmak için yeterli menzilde olduğunu kaydetmişti.

Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA'nın haberine göre, Pyongyang yönetimi, aynı gün içerisinde Hwasong-17 adlı kıtalararası balistik füzeyi "başarılı bir şekilde" test etti.

Haberde, "dünyadaki en güçlü stratejik silah" olarak tanımlanan Hwasong-17'nin, "en yüksek öncelikli savunma inşası planının" bir parçası olduğu bilgisi yer aldı.

69 dakika boyunca bin kilometre havada kalabilen söz konusu kıtalararası balistik füzenin en fazla 6 bin 41 km yüksekliğe çıkabildiği iddia ediliyor.

Kim Jong Un, "ABD ve müttefiklerinin düşmanca bir politika seyretmesinin Pyongyang'ı nükleer caydırıcılığını güçlendirme konusunda hızlanmaya ittiğini" belirtti.

Kuzey Kore lideri Kim ayrıca, ABD ve müttefiklerinin ortaya çıkardığı tehditlerin devam etmesi durumunda Pyongyang'ın bu durumu tehditlerin aynı şekliyle yanıtlayacağını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı verilerine göre Kuzey Kore bu yıl 8. kez kıtalarararası balistik füze test etti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.