"Kuzey Kore balistik füzeleri sualtından ateşledi"

"Kuzey Kore balistik füzeleri sualtından ateşledi"

Kuzey Kore'nin geçtiğimiz günlerde balistik füze denemeleri, Kim Jong Un liderliğindeki ülkenin yeni farklı bir nükleer silah hangarı geliştirdiğini ortaya çıkardı.

Pyongyang'ın ekim ayı içerisinde balistik füze denemeleri karşısında Japonya alarma geçmiş, ABD ve Güney Kore ise ortaklaşa füze denemeleriyle Kuzey Kore'ye yanıt verme girişiminde bulunmuştu.

New York Times'a göre, Kuzey Kore devlet ajansında yer alan haber ile Kuzey Kore'de denizaltı balistik füze fırlatıcısı geliştirildiği ilan edilmiş oldu.

25 Eylül'de gerçekleşen füze denemelerinde, Kuzey Kore ordu birliklerinin füzelerin yükleme işlemlerini simüle ettikleri ve sualtı depolarından balistik füze fırlatma yeteneklerini denediği belirtildi.

Öte yandan Kuzey Kore'nin balistik füzelerinin tespit edilmesine ve engellenmesine karşı koyacak teknolojik girişimler üzerinde çalıştığı da kaydedildi.

Kuzey Kore geçtiğimiz yıl denizaltıdan fırlatılabilen balistik füze sistemlerini tanıtmıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum