ABD, Güney Kore ve Japonya'dan Kuzey Kore'ye nükleer silah tehdidi

ABD, Güney Kore ve Japonya'dan Kuzey Kore'ye nükleer silah tehdidi

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, müttefikleri Japonya ve Güney Kore'nin savunulması konusunda nükleer güce başvurulabileceğini söyledi.

ABD, Güney Kore ve Japonya yaptıkları ortak bir açıklamada, Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer füze denemesi yapması halinde "eşi benzeri görüşmemiş" bir karşılık vereceklerini duyurdu.

Japonya Dışişleri Bakanı Takeo Mori, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman ve Güney Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Cho Hyun-dong'un Tokyo'da bölgede tırmanan tansiyona dair ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Müttefik ülkelerin "sert bir karşılık" verileceği yönündeki açıklamaları, Kuzey Kore'nin son dönemde uzun menzilli balistik füze denemeleri yapmasının ardından geldi.

Söz konusu üç ülke de Kuzey Kore'nin nükleer silah denemelerine yeniden başlayabileceği konusunda endişe duyuyor.

Kuzey Kore'nin son dönemdeki eylemlerini bölge için 'istikrarsız' olarak niteleyen ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sherman, ABD'nin müttefikleri Güney Kore ve Japonya'yı 'nükleer tehditten' korumak için benzer şekilde nükleer olmak üzere tam bir askeri kapasite ile karşılık vereceğini söyledi.

Pyogyang yönetimi, eylül ve ekim ayında birçok kez balistik füze denemesi yapmıştı.

Kuzey Kore söz konusu denemelerin, ABD ve Güney Kore'nin birlikte devam ettikleri askeri tatbikatlara bir yanıt olarak yapıldığını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.