Kuzey Kore, Çin ve Rusya ile olan sınırına duvar örüyor

Kuzey Kore, Çin ve Rusya ile olan sınırına duvar örüyor

Kuzey Kore'nin pandemi döneminde Çin ve Rusya ile olan yüzlerce kilometrelik sınır hattında geniş güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

Kuzey Kore yönetimi, ülkenin kuzeyindeki sınır hattına devasa bir güvenlik mekanizması kurdu.

Reuters ile Middlebury Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü'nün uydu görüntüleri üzerinden hazırladığı çalışmaya göre, pandemi döneminde Rusya ve Çin ile olan sınır hattını kapatmak isteyen Kim Jong Un yönetimi sınırda en az 489 kilometre boyunca tel örgüler çekti, duvarlar inşa etti ve karakollar kurdu.

Kuzey Kore halkı, sınırdaki güçlendirilme çalışmalarından önce ülkeden kaçmak için sınır hattını bir fırsat olarak görüyordu ve burada kaçakçılık faaliyetleri de yaygındı.

Son dönemde alınan önlemlerle beraber Kuzey Kore yönetimi muhaliflerinin ülkeyi terk etme oranlarının düştüğü göze çarpıyor.

Resmi verilere göre, 2019'da bin 47 kişi Kuzey Kore'den Güney Kore'ye sığınırken bu yıl yalnızca 67 kişi Güney Kore'ye sığınabildi. Kuzey sınırlarından da Çin ve Rusya'nın kırsal bölgelerine kaçışların olduğu biliniyordu. Son duvar hamlesinin bu kaçışların da önüne geçeceği düşünülüyor.

ABD Hazine Bakanlığı 2022'de, sınırda kara mayınları yerleştirdiği ve Kuzey Korelileri vurarak öldürdüğü gerekçesiyle Kuzey Kore'nin Sınır Muhafaza Genel Bürosu'na yaptırım uygulamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.