Kuzey Kore: Nükleer silah kullanmaya hazırız

Kuzey Kore: Nükleer silah kullanmaya hazırız

Kuzey Kore lideri ABD ve Güney Kore'yi kınayan ifadeler kullandı.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un Kore Savaşı Ateşkesi'nin 69. yıldönümünde ABD'nin oluşturduğu tehditler karşısında Kuzey Kore'nin boş kalmayacağını ve savunma alanlarında gelişmeler kaydedeceğini açıkladı.

Silahlı kuvvetlerinin herhangi bir krize karşı yanıt vermede hazır bulunduğunu söyleyen Kim, nükleer silahlarını da caydırıcı güç olarak harekete geçirmeye hazır oldukları değerlendirmesinde bulundu.

Kim yaptığı konuşmada, "ABD'nin Kuzey Kore'yi şeytan gibi göstererek kendi düşmanca eylemlerini haklı çıkarmaya çalıştığını ve bunu Güney Kore gibi ülkelerle yardımlaşarak yaptığını" söyledi.

Konuşmasında ayrıca Güney Kore'de bu yıl göreve başlayan Devlet Başkanı'nı da eleştiren Kim, "Yoon Suk-yeol öncülüğündeki hükümet gangsterler tarafından yönetiliyor." dedi.

Güney Kore Dışişleri Bakanı dün yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin nükleer silah ve füze testlerine devam etmesi durumunda ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını belirtmişti.

Kuzey Kore bu yıl içerisinde çok sayıda silah ve füze testi gerçekleştirdi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.