Kuzey Kore: ABD bölgede 'Asya NATO'su kurmaya çalışıyor

Kuzey Kore: ABD bölgede 'Asya NATO'su kurmaya çalışıyor

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin 'Asya NATO'su kurma girişimleri içerisinde olduğu öne sürüldü.

Kuzey Kore, ABD'yi bölgedeki ülkeleri devşirmeye çalışarak "Asya NATO"su kurmaya girişmekle suçladı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol arasında gerekli görüldüğü takdirde Kuzey Kore'yi nükleer füze testlerinden caydırmak amacıyla bölgeye daha fazla ABD ağır silahları konuşlandırılması yönünde anlaşma sağlanması bölgede tansiyonun yükselmesine sebep oldu.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin bariz bir şekilde Japonya ve Güney Kore ile ortak askeri tatbikatlar düzenlemesinin yanı sıra 'Asya NATO'su kurmak için girişimlerde bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

"ABD ikiyüzlü hareket ediyor"

Açıklamada, "Bu, ABD'nin 'diplomatik girişim' ve 'ön koşulsuz diyalog' kurulmasına dair söylemlerinin tersine hareket ettiğini kanıtlarken, aynı zamanda ABD'nin düzenimizi zorla devirme amaçlarında bir değişiklik görülmediğini ortaya koyuyor." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Kuzey Kore açıklamasında, ABD'nin 'düşmanca' eylemlerinin güçlü bir Kuzey Kore için halkı topyekün bir çabaya ittiği belirtildi.

Pyongyang hükümeti, ABD'nin bölgedeki müttefikleriyle yaptığı askeri tatbikatların bir savaş hazırlığı olduğu ve böylece Kuzey Kore'nin devrilmesinin hedeflendiğini iddia ediyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum