Kuzey Suriye'de YPG'liler ABD zırhlısını 'füze rampası' yaptı

Kuzey Suriye'de YPG'liler ABD zırhlısını 'füze rampası' yaptı

YPG'lilerin Kuzey Suriye'de devam eden çatışmalarda ABD'nin tedariği Humvee tipi zırhlı aracı füze rampası olarak kullandığı görüntüler ortaya çıktı.

YPG'lilerin Kuzey Suriye'de Türkiye tarafından desteklenen Suriye Milli Ordusu güçleriyle devam eden çatışmalarda ABD'nin tedariği Humvee tipi zırhlı aracı füze rampası olarak kullandığı görüntüler ortaya çıktı.

Kuzey Suriye'de Türkiye tarafından desteklenen muhalif oluşum "Suriye Milli Ordusu" güçleriyle ABD tarafından desteklenen YPG/PKK'lılar arasında devam eden çatışmalarda YPG'ye ait ABD'nin tedarik ettiği Humvee'nin görüntüleri dikkat çekti.

YPG/PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANHA haber ajansı tarafından servis edilen görüntülerde ABD menşeli Humvee tipi zırhlı aracın üzerine monte edilmiş füze rampası açıkça görülüyor.

ekran-resmi-2019-11-06-09-24-48.jpg

(1)

107mm'lik füzelerin ateşlendiği düşünülen rampanın 4 namlusu bulunuyor. El yapımı olduğu değerlendirilen füzeler Kuzey Suriye'de ABD destekli YPG unsurları tarafından aktif olarak kullanılıyor. 

Öte yandan sadece zırhlı Humvee'ler değil, YPG'lilerin kamyonetlerin arkasına da aynı tip füzeleri ateşlemek için rampa monte ettikleri görüntüler servis ediliyor.

ekran-resmi-2019-11-06-09-27-05.jpg

(2)

YPG medya kaynakları tarafından servis edilen 2 nolu fotoğrafta kamyonetin kasasına monte edilmiş füze rampasına atış için başka füzelerin hazırlandığı görülüyor.

Kaynak: Mepa News

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.