Kuzey Veziristan'da 3 Pakistan askeri öldü

Kuzey Veziristan'da 3 Pakistan askeri öldü

Kuzey Veziristan'ın Miranşah bölgesinden hareket eden Pakistan ordusuna ait konvoya yönelik saldırı düzenlendiği bildirildi.

Pakistan'a bağlı kabile bölgelerinden Kuzey Veziristan'ın Miranşah bölgesinden hareket eden ve Banu istikametine gitmekte olan ordu konvoyunun saldırıya uğradığı bildirildi.

İsminin gizli kalması şartıyla yerel medyaya konuşan Pakistan ordusundan bir yetkili, ordu güçlerini hedef alan patlamada 3 askeri öldüğünü doğruladı.

Yetkilinin açıklamasına göre patlamada 7 kişi de yaralandı.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, Pakistan Talibanı (TTP) ile İslamabad yönetimi arasında bir süredir ateşkes müzakerelerinin devam ettiği biliniyor.

Ancak dün gece saatlerinde TTP'nin üst düzey askeri isimlerinden Ömer Halid Horasani'nin Afganistan'ın Paktika vilayetinde gerçekleştirilen saldırıda öldürülmesiyle Pakistan ile TTP arasındaki ateşkes görüşmelerinin iptal edileceği konuşuluyor.

Horasani'yi hedef alan bombalı saldırının Pakistan istihbaratı ISI tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini aktaran yerel kaynaklar, saldırıda Horasani ile birlikte birkaç TTP yöneticisinin de hayatını kaybettiğini ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.