Lavrov: Rusya ABD'nin adımlarını cevapsız bırakmayacak

Lavrov: Rusya ABD'nin adımlarını cevapsız bırakmayacak

ABD'nin füze konuşlandırması halinde Rusya'nın 'ayna tepkisi' vereceğini belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 'Her adıma Rusya'dan tepki verilecek' diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD'nin bölgede yeni bir füze savunma sistemi yerleştirme girişimini cevapsız bırakmayacaklarını söyledi.

Roma ziyaretinde İtalya Dışişleri Bakanı ile cuma günü yaptığı görüşme sırasında konuşan Lavrov, "Her adımı ayna gibi geri yansıtacağız" diyerek atılacak her adımın Rusya tarafında bir karşılığı olacağını kaydetti.

Rusya Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) Ağustos ayında sona erdirilmesi sonrası kısa ve orta menzilli nükleer füzeler konusunda Avrupa'da bir moratoryum teklif etmişti.

"Kürt sorunu tüm bölge ülkeleri için bir bomba"

YPG'ye Esed rejimiyle diyalog kurma çağrısı yapan Lavrov, "Kürt sorunu bölgedeki tüm ülkeler için gerçekten bir bomba" diye konuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.