Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Pompeo ile görüşmek üzere Washington'a gidiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Pompeo ile görüşmek üzere Washington'a gidiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin başkenti Washington’a resmi ziyarette bulunarak ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşecek.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Salı günü ABD'nin başkenti Washington’a resmi ziyarette bulunacak. Bu Lavrov’un 2017 yılından bu yana ilk Washington ziyareti olacak. ABD Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamayla ziyareti doğruladı.

Ziyarete ilişkin yapılan kısa açıklamada Rus Dışişleri Bakanı’nın, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bakanlık binasında bir araya geleceği, bölgesel ve ikili ilişkileri konuşacakları belirtildi.

İkilinin ana gündem maddelerinin Suriye ve Ukrayna olması bekleniyor. İki bakan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Paris’te Normandiya Dörtlüsü toplantısında yapacakları görüşmenin ardından bir araya gelmiş olacaklar.

Pompeo ve Lavrov’un ayrıca İran ve Kuzey Kore konularında da görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

İkili, son olarak Eylül ayında New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurul’u toplantılarında bir araya gelmişlerdi.

Rusya Dışişleri Bakanı son olarak Mayıs 2017 tarihinde Washington’a gelmiş ve Beyaz Saray’da Başkan Donald Trump ve Rusya’nın ABD Büyükelçisi Kislyak’la bir görüşme yapmıştı. Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalede bulunduğu iddiaları nedeniyle ABD kamuoyunda bu buluşma uzunca bir süre tartışılmıştı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.