Libya süreci: Moskova'da Lavrov-Salih görüşmesi

Libya süreci: Moskova'da Lavrov-Salih görüşmesi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, iki gün önce Moskova'ya gelen Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Salih ile görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki gün önce Moskova'ya gelen Tobruk merkezli Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile görüştü.

Moskova'da Akile Salih ile Sergey Lavrov arasındaki görüşmede gizlilik kararı alındı. Normalde gazetecilerin de alındığı toplantının ilk kısmına bu sefer kimse alınmadı.

Toplantı sonrasındaysa kısa bir açıklama basın mensuplarına servis edildi.

Dışişleri Bakanı Lavrov, "Libya'da çok olumlu şeyler oldu. Ateşkes uzun süre devam edecek gibi görünüyor" ifadelerini kullandı. Lavrov ayrıca, Akile Salih'in Libya konusunda gösterdiği çabaya da övgüde bulundu.

Görüşmeyle ilgili detay bilgiler ise kamuoyuyla paylaşılmadı.

Rusya, Libya konusunda ülkenin doğusunu ve petrol kaynaklarının büyük bir bölümünü elinde bulunduran savaş ağası Halife Hafter'e sağladığı askeri ve siyasi destekle biliniyor.

Türkiye'nin ismi ise Libya konusunda Hafter güçlerine karşı destek verdiği, ülkenin batısındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile anılıyor. UMH, Libya'da Birleşmiş Milletler'in meşru olarak tanıdığı yönetim olma özelliğini taşıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.