Libya'da siyasi süreç devam ederken Hafter güçleri UMH'ye saldırdı

Libya'da siyasi süreç devam ederken Hafter güçleri UMH'ye saldırdı

Libya'da siyasi geçişe dair süreç devam ederken Halife Hafter'e bağlı birlikler ülkenin güneybatı kesiminde Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerine saldırı düzenledi.

Libya'da siyasi geçişe dair süreç devam ederken Halife Hafter'e bağlı birlikler ülkenin güneybatı kesiminde Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerine saldırı düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre dün Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu (LUO) adlı oluşum, bölgedeki Sabha ve Ubari yerleşimlerinde UMH güçlerine saldırdı.

Saldırı sonrası bölgede çatışma çıkarken UMH güçleri, Hafter'e bağlı birliklerin saldırılarının püskürtüldüğünü ifade etti.

Saldırı sonrası Libya genelinde gerilim artarken, UMH'nin misilleme olarak Sirte ve Cufra ekseninde saldırı düzenlemesi ihtimaline karşı Hafter güçleri bölgede alarma geçti.

Hafter güçlerinin saldırısı, Libya'da siyasi geçiş sürecinde ilerleme kaydedildiği bir atmosferde geldi.

Söz konusu saldırının ne sebeple düzenlendiğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, saldırıların barış sürecine olumsuz etki etmesinden endişe ediliyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.