Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih Katar'da

Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih Katar'da

Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, Katar ile yaşanan anlaşmazlıkları sona erdirmek amacıyla Doha'ya gitti.

Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, Körfez liderlerinden Temim bin Hamed el-Sani ile görüşmek üzere Katar'a gitti.

Salih ve beraberindeki heyeti, üst düzey Katarlı yetkililer karşıladı.

Katarlı yetkililerin daveti üzerine ülkeye gelen Salih'in Katar devlet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde, Katar ile önceki yıllarda yaşadığı anlaşmazlıkları çözüme kavuşturma meselesinin ele alındığı kaydedildi.

Libya Temsilciler Meclisi birkaç yıldır, Katar'ı, "muhalif silahlı grupları desteklemekle" suçluyordu. Ancak Katar bu iddiaları reddediyordu.

Libya'da bitmeyen iç savaş

Libya, 2011'de Muammer Kaddafi'yi deviren NATO destekli ayaklanmadan bu yana siyasi belirsizlik ve iç savaş içerisinde.

2014'te ülke doğu ve batı başta olmak üzere silahlı gruplar arasında bölündü.

İç savaşın tarafları arasında, geçtiğimiz yıl 23 Ekim'de BM öncülüğünde kalıcı ateşkes imzalanmış, Kasım ayında bir araya gelen siyasi temsilciler ise yeni seçim tarihinde anlaşmıştı. Ancak seçimlerin ertelenmesiyle ülkedeki siyasi ve askeri çevreler arasında gerilim yeniden yükseldi.

Ülkede halen Tobruk'taki parlamento ve Başkent Trablus'taki hükümete bağlı farklı kurumlar arasındaki bölünmüşlük devam ediyor.

Kaynak: Mepa News, BBC Türkçe

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.