Libya'da Hafter tarafıyla ABD arasında görüşme

Libya'da Hafter tarafıyla ABD arasında görüşme

Halife Hafter, Libya'da üst düzey asker ve siyasetçilerden oluşan bir ABD heyeti ile bir araya geldi.

Libya Ulusal Ordusu (LUO) lideri Halife Hafter, dün ülkenin doğusundaki er-Recme’de üst düzey asker ve siyasetçilerden oluşan bir Amerikan heyeti ile bir araya geldi.

Hafter'e yakın kaynaklar, ‘ABD'nin stratejik öneme sahip Petrol Hilali Bölgesi’ndeki tüm askeri güçlerin boşaltılması ve buranın Avrupa güçleri tarafından Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde denetlenmesi önerisi’ hakkında gayri resmi bilgiler sızdırılırken bu görüşmenin bir ateşkes anlaşmasına ulaşmak için ‘son şans’ olarak nitelendirdiler.

Öte yandan Fayiz es-Serrac başkanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) yakın yerel basın organlarında yer alan ve İçişleri Bakanı Fathi Paşaga’ya yakın kaynaklara dayandırılan bir habere göre yakında Savunma Bakanı'nın Serrac’ın görevini üstleneceği bir kabine değişikliği gerçekleştirilecek. Bununla birlikte yine aynı kaynaklara göre Paşaga da görevinden istifa etme niyetini açıklayacak.

Öte yandan Hafter, eğer petrol üretiminin yeniden başlamasını reddeden tutumunu sürdürürse ABD ve uluslararası toplum tarafından yaptırımlar uygulaması ve dışlanma tehdidiyle karşı karşıya. Kaynaklar, UMH güçleriyle askeri bir çatışma durumunda Türkiye’nin Hafter'in er-Receme’deki karargahını hedef alacak yeni bir tehdidi olduğunu açıkladılar.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.