Libya'nın Sisi'si Hafter felç geçirdi

Libya'nın Sisi'si Hafter felç geçirdi

Avrupa'ya götürülmek istenen Hafter'ın öncelikle Ürdün'e gönderildiği öğrenildi.

Libya'nın doğusundaki BAE destekli ordusunu komuta eden Halife Hafter'in felç geçirdiği ve tedavi için Ürdün'e götürüldüğü iddia edildi. 

Yerel Libya kanalı El Ahrar TV tedavi için Avrupa'ya götürülmek istenen Hafter'ın öncelikle Ürdün'e gönderildiği ve oradan Avrupa'ya götürüleceğini açıkladı. 

Aynı zamanda bir diğer yerel kanal olan En Nebe TV'ye göre Hafter zaten Fransa'da tedavi altına alındı ve komada yatıyor.

En Nebe TV, Hafter'ın sözcüsü Ahmed el Mismari'nin kanala konuştuğunu, yaptığı açıklamada Hafter'ın durumunun iyi olduğunu hakkında çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek "Kumandan devam eden askeri operasyonları dikkatle takip ediyor." ifadelerini kullandığını aktardı.

Bu arada sosyal medyada Haftar'ın kalp krizi ya da felç geçirdiğiyle ilgili el Mismari'nin açıklamalarıyla çelişen haberler yer aldı.

Hafter yanlısı bazı kaynaklara göre ise, Libyalı generalin Fransa’da olduğu doğru. Ancak buraya kalp krizi yahut felç nedeniyle gitmiş değil. Bölgeden bir kaynak “Hafter’in 70 yaşında olduğunu ve tansiyon nedeniyle hafif sağlık problemleri yaşamış olabileceğini" belirtti.

İnsan hakları gruplarına göre, BAE tarafından gerçekleştirilen hava saldırıları ve BAE destekli General Hafter'a bağlı güçlerin saldırıları neticesinde yüzlerce sivil öldürüldü. Hafter'in ayrıca Abdulfettah Sisi liderliğindeki Mısır askeri rejimi tarafından desteklendiği de biliniyor.

Hafter komutasındaki güçler zengin petrol ve doğalgaz yataklarıyla dolu Libya’nın doğu ve güney kesimlerinin çoğunu kontrol altında tutan Tobruk merkezli hükümeti destekliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.