Lübnan açıklarında doğal gaz aranacaktı: Hizbullah'tan İsrail'e 'deniz sınırı' tehdidi

Lübnan açıklarında doğal gaz aranacaktı: Hizbullah'tan İsrail'e 'deniz sınırı' tehdidi

Lübnan'da Hizbullah, İsrail'in tartışmalı deniz sahasında doğal gaz arama çalışması için hamle yapması üzerine "güç kullanmak" da dahil aksiyon alınabileceği konusunda uyarı yaptı.

Lübnan'da İran destekli Hizbullah hareketi, İsrail'in tartışmalı deniz sahasında doğal gaz arama çalışması için hamle yapması üzerine "güç kullanmak" da dahil aksiyon alınabileceği konusunda uyarı yaptı.

Örgütün üst düzey ismi Şeyh Naim Kasım, dün yaptığı açıklamada Lübnan yönetiminden konu hakkında daha açık bir politika izlenmesi için bir beklenti içerisinde olunduğunu söyledi.

Kasım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Lübnan hükümeti, İsrail'in sularımızı ve petrolümüzü işgal ettiği yönünde bir açıklama yapacak olursa biz baskı, caydırıcılık ve güç kullanımı dahil olmak üzere gerekli önlemleri alacağız."

İki ülke de Doğu Akdeniz'de 860 kilometre karelik deniz sahasında hak iddia ediyor.

İsrail, Kariş bölgesinin BM tarafından özel ekonomik bölge olarak tanındığını ve bölge haklarının İngiliz-Yunan enerji firması Energean'a verildiğini iddia ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.