Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: Suriyelileri ülkemizde tutmaya devam edemeyiz

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: Suriyelileri ülkemizde tutmaya devam edemeyiz

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, uluslararası toplumu Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşünü güvence altına almada Lübnan'a yardım etmeye çağırdı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, uluslararası toplumu Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşünü güvence altına almada Lübnan'a yardım etmeye çağırdı.

Lübnan'da Hizbullah'ın adayı olan ve 2,5 yıl boyunca kördüğüme dönen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 2016'da 83 vekilin oyunu alarak kazanan Hristiyan lider Mişel Avn, Birleşmiş Milletler'in kuruluşunun 75. yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, ''Benzeri görülmemiş krizlerde inleyen Lübnan'ın, kendi nüfusa oranla dünyadaki en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olmaya devam edemeyeceğini'' söyledi.

Birleşmiş Milletler Lübnan'da yaklaşık bir milyon Suriyeli mülteci olduğunu söylerken, Lübnanlı yetkililer 1,5 milyon mülteciye ev sahipliği yaptıklarını ifade ediyor.

Kovid-19'un hızla yayılması ve Lübnan'daki son ekonomik kriz, ülkede yıllardır yoksulluk içinde yaşayan mültecilerin yaşadıkları zorlukları daha da artırıyor.

Ülkedeki yardım görevlileri, mültecilerin düzenli olarak ellerini yıkamak için yeterli su bulamadıklarını, özellikle de kamplara sadece kamyonlarla su getirildiğini söylüyor.

Geçen yıldan beri Lübnan'da Özgür Yurtseverler Hareketi (Mişel Avn'ın partisi) öncülüğünde mültecilerin ülkelerine dönmesi çağrıları yükseliyor.

Açıklamalar, Mülteci kamplarının boşaltılmasıyla aynı zamana denk gelirken Suriyelilere ait küçük dükkanları kapatmak için kampanyalar düzenleniyor.

Öte yandan ülkedeki insan hakları aktivistleri, mülteciler aleyhinde düzenlenen protestoları kınayarak uluslararası yasalara ve insani sözleşmelere saygıyı vurguluyor ve ülke genelinde oturma eylemleri yapıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.