Lübnan'da Nasrallah'ın konuşması öncesi gergin bekleyiş sürüyor

Lübnan'da Nasrallah'ın konuşması öncesi gergin bekleyiş sürüyor

Lübnan'da İsrail'in dün akşam düzenlediği saldırının ardından bugün Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın konuşma yapması bekleniyor.

İsrail'in dün akşam saatlerinde başkent Beyrut'ta düzenlediği saldırı sonrasında Lübnan'da gergin bekleyiş devam ediyor.

İsrail insansız hava araçları dün Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi konumundaki Dahiye bölgesinde bir saldırı düzenlemiş ve Hamas'ın iki numaralı ismi Salih Aruri yaşamını yitirmişti.

Başkent Beyrut'un işlek bir noktasında ve aynı zamanda Hizbullah'ın kalesi olan bir alanda gerçekleştirilen saldırı sonrası bölgede öfke hakim.

Saldırıdan önce Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın 3 Ocak günü bir konuşma yapması planlanıyordu. Aruri suikastının ardından konuşmanın ertelendiği iddia edilse de söz konusu iddia yalanlandı.

Nasrallah'ın konuşmasının bu akşam Türkiye saatiyle 19.00'da yayınlanması bekleniyor. Kasım Süleymani'nin ölüm yıl dönümü sebebiyle gerçekleştirilecek konuşmanın değişip değişmediği bilinmiyor.

Normal şartlarda Nasrallah'ın konuşmaları önceden kaydedilerek, belirlenen saatlerde yayınlanıyor. Bu sebeple bugün yapılacak konuşmada Aruri suikastından bahsedilmemesi ihtimal dahilinde. Konuşmanın canlı olarak gerçekleştirilmesi halinde ise Aruri suikastının konuşmada yer alacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum