Lübnan’ın kuzeyinde silahlı saldırı: 9 sivil öldürüldü

Lübnan’ın kuzeyinde silahlı saldırı: 9 sivil öldürüldü

Aralarında 10 yaşında bir çocuğun da bulunduğu Suriye ve Lübnan uyruklu 9 kişi, Lübnan'da topluca öldürüldü.

Aralarında çocukların da bulunduğu Suriye ve Lübnan uyruklu 9 kişi, dün kimliği belirsiz kişi veya kişilerce, Lübnan’ın eş-Şuf bölgesinde bulunan Baaklin şehrinin dış kesimlerinde topluca öldürüldü.

Öldürülen 9 kişinin “Pompalı tüfekle” vurulmasının, maktullerin tek bir kişi tarafından öldürüldüğü düşüncesini güçlendirdiği ifade edildi. Aralarında 10 yaşında bir çocuğun da bulunduğu maktullerden 5’i Suriyeli. Maktuller arasında, Baaklin kasabasından bir genç ve Lübnan-Suriye sınırında bulunan Ersal beldesinden olup bölgede çalışan iki kardeşin bulunduğu kaydedildi. Ayrıca Baaklin kasabasında Lübnanlı bir kadının cesedi evinde bulundu.

Kaynaklar, güvenlik güçleri tarafından aranan failin kaçtığına işaret ediyor. Lübnanlı kadının boğazının kesilerek öldürüldüğü, kadının eşiyle bir akrabasının ortadan kaybolduğunu belirtiyor.

Güvenlik güçlerinin bölgede helikopterle yaptığı araştırmada bir aracın nehre atıldığı tespit edildi. Nehirden çıkartılan aracın saldırıyı gerçekleştiren kişiye ait olduğu ortaya çıktı.

Lübnan Başbakanı Hasan Diyab olayı kınarken, işlenen suçun detaylarının ortaya çıkarılması ve faillerinin yakalanması için emniyet ve yargı mercilerinden soruşturmanın hızlandırılması talebinde bulundu. Başbakan Diyab ayrıca, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.