Lübnanlı Hristiyan lider: Hizbullah ülkeyi savaş alanına çevirdi

Lübnanlı Hristiyan lider: Hizbullah ülkeyi savaş alanına çevirdi

Lübnan'ın önde gelen Hristiyan liderlerinden Samir Caca, Hizbullah'ı eleştiren açıklamalarda bulundu.

Lübnan'ın Hristiyan siyasi partisi Lübnan Kuvvetleri'nin lideri Samir Caca, İngiltere'nin Lübnan Büyükelçisi Hamish Cowell ile yaptığı görüşmede Hizbullah'ı ülkeyi "savaş alanına" çevirmekle suçladı.

Lübnan medya kuruluşu LBCI Lebanon'un haberine göre Caca, Lübnan'ın mevcut geçici hükümetini Hizbullah'a çok fazla güç vermekle eleştirdi.

Caca "Hükümet Lübnan'a ve halkına hizmet etme görevini yerine getirmek yerine, karar alma mekanizmasını bir gruba devrederek ülkenin bir savaş alanına, istikrarsız bölgesel sahnede sadece bir metaya dönüşmesine izin verdi" dedi.

Caca ayrıca Filistin halkı için bir çözüm bulunması çağrısında bulundu ve bu olmadan bölgenin istikrarsız kalacağını söyledi.

"Filistin sorunu çözülmeden bölgede herhangi bir istikrara tanık olmayacağız" diyen Caca "Bölgeyi, Lübnan'ı ve Filistin'i 70 yılı aşkın bir süredir yoran bu konuda eylemlerle birlikte pozisyon alma zamanı gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Caca'nın liderlik ettiği Lübnan Kuvvetleri, 1976-1990 yılları arasındaki iç savaşta Hristiyan bir milis güç olarak öne çıktı. Yapı 1990 yılında siyasi partiye dönüştü.

120 sandalyeli Lübnan meclisinde 19 sandalyeye sahip olan Lübnan Kuvvetleri, halihazırda ülkenin en büyük siyasi partilerinden biri konumunda.

Samir Caca ve liderlik ettiği parti iç savaş sırasında Filistinlilere ve Hizbullah'a karşı da savaşmıştı.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.