Macron Hz. Muhammed'e hakaret ettiği için öldürülen kişiyi 'kahraman' ilan etti

Macron Hz. Muhammed'e hakaret ettiği için öldürülen kişiyi 'kahraman' ilan etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri sınıfta gösterdiği için başı kesilerek öldürülen tarih öğretmeni Samuel Paty’nin, Cumhuriyet değerlerini öğrencilerine öğretmeye adayan sessiz bir kahraman olduğunu söyled

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri sınıfta gösterdiği için başı kesilerek öldürülen tarih öğretmeni Samuel Paty’nin, Cumhuriyet değerlerini öğrencilerine öğretmeye adayan sessiz bir kahraman olduğunu söyledi.

Fransa'da geçen hafta öldürülen öğretmen için Paris'teki Sorbonne Üniversitesi’nde anma töreni gerçekleştirildi.

Bakanlar, çok sayıda siyasetçi ve öğretmenin ailesinin katıldığı tören, televizyon kanallarından canlı aktarıldı.

Euronews'in haberine göre, Macron, burada yaptığı konuşmada, “O Cumhuriyet değerlerine kendini adadığı için öldürüldü. O, İslamcılar bizim geleceğimizi istedikleri için öldürüldü. İslamcılar, onun gibi sessiz kahramanlar olduğu için emellerine ulaşamayacak” dedi.

Macron, “Bizler, özgürlük ve Cumhuriyet için savaşacağız, Samuel Paty, Cumhuriyet’in ve özgürlüğün bir yüzü haline geldi” ifadesini kullandı.

Samuel Paty "ölümcül bir komplo ve ötekine karşı nefretin kurbanı oldu diyen Macron, özgürlükleri savunmaya devam edeceklerini ve karikatürlerden vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.