Mali: Fransız askerleri bir kadını öldürdü, çocuğunu yaraladı

Mali: Fransız askerleri bir kadını öldürdü, çocuğunu yaraladı

Mali'nin kuzeyinde Fransız askerlerinin açtığı ateş sonucu bir kadının hayatını kaybettiği bildirlidi.

Mali'nin kuzeyinde Fransız askerlerinin açtığı ateş sonucu bir kadının hayatını kaybettiği bildirlidi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Fransız ordu güçlerinin, Mali'nin kuzeyindeki Kidal bölgesinde açtığı ateş sonucu bir kadın hayatını kaybettiği, kadının çocuğu olduğu belirtilen küçük bir kız ise saldırıdan yaralı olarak kurtulmayı başardı.

Yaralı olarak kurtarılan küçük çocuğun tedavi amacıyla bölgedeki en yakın sağlık merkezine nakledildiği öğrenildi.

Kidal'de yaşanan olayla ilgili olarak resmi bir açıklama. yapılmış değil.

2013 yılında Mali'ye yönelik askeri müdahaleye başlayan Fransa'nın ismi son günlerde bölgedeki sivil katliamlarıyla birlikte sıkça anılıyor. 

Son olarak geçtiğimiz gün Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan bir raporda, Fransız ordu güçlerinin Ocak ayında Mali'de gerçekleştirdiği bir saldırıda 19 sivilin hayatını kaybettiği bilgisi kaydedildi.

Geçtiğimiz Ocak ayında bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar, Mali'nin orta kesimindeki Mopti bölgesinde bir düğün yerinin Fransız ordusuna ait hava araçlarıyla hedef alındığını ve saldırıda en az 20 sivilin öldüğünü aktarmıştı.

Fransa ise sivilleri hedef aldığı yönündeki iddiaları kabul etmiyor. 

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.