Mali'de BM güçlerine saldırı: 1 ölü

Mali'de BM güçlerine saldırı: 1 ölü

MINUSMA güçlerinin Mali'nin kuzey kesiminde devriye attığı sırada mayın patlaması sonucu 1 BM barış gücü mensubu öldü.

Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu İstikrar Misyonu (MINUSMA) güçlerinin Mali'nin kuzey kesiminde devriye attığı sırada mayın patlaması sonucu 1 BM Barış Gücü mensubu öldü.

MINUSMA'nın Mali Özel Temsilcisi El Gassim Vane tarafından yapılan açıklamada, BM Barış Gücü birliklerinin Kidal bölgesinde devriye attığı esnada bir mayının infilak etmesi sonucunda bir askerin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Kimliğinin açıklanmaması şartıyla AFP'ye konuşan bir MINUSMA yetkilisi, ölen BM Barış Gücü mensubunun Gine birliğine bağlı olduğunu aktardı. Yetkili, Gineli askerin yaralarından ötürü Kidal bölgesindeki BM bağlantılı bir hastaneye kaldırıldığını fakat aldığı yaralardan ötürü orada hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Mali'de saldırıların gerçekleştirildiği bölgede El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Muslimin (CNİM) grubunun etkin olduğu biliniyor.

Öte yandan şu ana kadar Mali'de BM Barış Gücü altında hizmet eden yaklaşık 175 askerin cihat yanlısı gruplarca öldürüldüğü duyuruldu.

Geçtiğimiz yıl 29 Haziran'da yapılan oturumda alınan kararla, MINUSMA'nın görev süresi 2022 yılının Haziran ayına kadar uzatılmıştı. BM yetkilileri, barış gücünün bölgedeki son durumunun ne olacağına dair kararların tartışıldığı müzakereleri sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.