Mali'de BM ve Rusya güçlerince kullanılan üsse bombalı araç saldırısı

Mali'de BM ve Rusya güçlerince kullanılan üsse bombalı araç saldırısı

Mali'nin orta kesimindeki Mopti bölgesinde bir bombalı araç saldırısı düzenlendiği bildirildi.

(Fotoğraf: Journal du Mali)

Batı Afrika ülkesi Mali'de savaş tüm hızıyla sürüyor.

Dün sabah saatlerinde ülkenin orta kesimindeki Mopti bölgesine bağlı Sevare yerleşiminde bir askeri üsse kapsamlı bir saldırı düzenlendiği bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırının hedefinde Sevare yerleşimindeki havalimanı ve çevresindeki askeri üsler vardı.

Bölgenin konumu:

Saldırıya dair farklı bilgiler

Üç ayrı bombalı aracın kullanıldığı ifade edilen saldırı sonrasında farklı kaynaklardan farklı bilgiler servis edildi.

Bölge kaynakları saldırının ana hedefinin havalimanı ve askeri üsler olduğunu, bombalı araçların infilak ettirilmesi sonucunda askeri üste ölen Rus Wagner güçlerinin bulunduğunu dile getirdi. Bölge kaynaklarından bazılarına göre saldırının hedefinde havalimanında bulunan Rus güçlerine ait uçaklar bulunuyordu.

Saldırıya uğrayan üs Mali cuntası, Birleşmiş Milletler barış gücü birlikleri ve Rus Wagner paralı askerleri tarafından kullanılmaktaydı.

Öte yandan Sevare'deki havalimanının Mali cuntası tarafından kullanılan Bayraktar TB2'lere ev sahipliği yaptığı da ifade ediliyordu.

Mali ordusu ise saldırıda bazı bombalı araçların "etkisiz hale getirildiğini" ifade ederken saldırıda 10 kişinin öldüğünü, çok sayıda sivilin ise yaralandığını kaydetti. Bazı yerel kaynaklar saldırıda kullanılmak için bölgeye getirilen bir bombalı aracın insansız hava araçlarıyla vurulduğunu ve yerleşim yeri içerisinde infilak ettiğini öne sürdü.

Saldırıya dair bir diğer bilgi ise Birleşmiş Milletler Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu'ndan (MINUSMA) geldi. MINUSMA açıklamasında saldırıda Mali ordusuna ait bir üssün hedef alındığı, saldırı sonrası çatışma çıktığı, saldırıda sivillerin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi. Çatışmalarda Senegalli BM güçlerinin de yer aldığı dile getiriliyor.

Bölgede El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) aktif olarak faaliyet gösteriyor. Ancak henüz saldırıyı üstlenen bir grup olmazken CNİM de saldırıya ilişkin bir açıklama yapmış değil.

İlerleyen günlerde bölgeden bağımsız kaynakların aktardığı raporlarla saldırının detaylarının ortaya çıkması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.