Mali'de El Kaide'den BM üssüne saldırı: En az 10 asker öldü

Mali'de El Kaide'den BM üssüne saldırı: En az 10 asker öldü

Mali'nin Aguelhok yerleşimi yakınlarındaki askeri üsse düzenlenen saldırıda çok sayıda asker öldü ve yaralandı.

Mali'nin Aguelhok yerleşimi yakınlarındaki askeri üsse düzenlenen saldırıda çok sayıda BM Barışgücü askeri öldü ve yaralandı.

Mali'nin kuzeydoğusunda yer alan BM'ye bağlı askeri üsse Pazar günü düzenlenen saldırıda, BM'nin Mali misyonu MINUSMA'nın açıklamasına göre 8 Barışgücü askeri öldürüldü. Bir süre sonra BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sözcüsü Stéphane Dujarric, saldırıda 10 askerin öldürüldüğünü, 25 askerin ise yaralandığını ifade etti. Öldürülen askerlerin Çad ordusuna bağlı askerler olduğu belirtildi.

Söz konusu saldırı, Mali'de BM askerlerinin tek seferde en fazla kayıp verdiği saldırılardan biri niteliğinde. Saha kaynakları saldırıda 3 El Kaide mensubunun da öldürüldüğünü öne sürdü.

Aguelhok'un konumu:

El Kaide'nin Mali merkez olmak üzere Batı Afrika'da faaliyet gösteren kolu Cemaat Ensar el İslam vel Müslimin (CNİM) yayınladığı açıklamayla saldırının sorumluluğunu üstlendi.

CNİM tarafından yapılan açıklamada saldırının İsrail ile normalleşme girişimlerine karşı düzenlendiği belirtildi. El Kaide bağlantılı grup, Çad Devlet Başkanı İdriss Deby ile İsrail Başbakanı Netanyahu arasındaki görüşmelere değinerek, "Deby'nin İsrail ile anlaşan Enver Sedat'ın yolundan gittiğini" savundu.

CNİM, saldırının "El Kaide lideri Zevahiri'nin tavsiye ettiği ana esaslar çerçevesinde gerçekleştirildiğini" belirtti. Benzer bir açıklama, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın geçtiğimiz günlerde Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlediği saldırının ardından gelmişti. Her iki grubun da saldırılarını "Kudüs Yahudileşmeyecek" adı altında aktarması dikkat çekti.

Aynı askeri üs, El Kaide bağlantılı CNİM tarafından daha önce de hedef alınmış, saldırılarda ölen ve yaralanan askerler olmuştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.