Mali'de Fransız askerlerine yönelik bombalı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Mali'de Fransız askerlerine yönelik bombalı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Mali'de 2018 yılında Fransız askerlere yönelik bombalı saldırının görüntüleri kamuoyuna servis edildi.

Batı Afrika ülkesi Mali'nin Gao bölgesinde Temmuz 2018'de Fransız askeri birliklerini hedef alan bomba yüklü araç saldırısına ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Mali Savunma Bakanlığı tarafından aynı dönemde yapılan açıklamada, Gao şehrinde Barkhane Operasyonu'nda görevli Fransız askerlerinin hedef alındığı ifade edilmişti.

Geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinden servis edilen videoda ise saldırıdan hemen sonra yaralı Fransız askerlerinin bölgeden çıkartılması çalışmasına dair görüntüler yer aldı.

Yaralı askerlerin bölgeden çıkartılmaya çalışıldığı görüntülerdeki kişileri Fransız özel kuvvet personeli olduğu belirtildi.

El Kaide tarafından gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında 2 Fransız askeri ölmüştü.

Saldırıyı bölgedeki El Kaide yapılanması üstlenmişti

Fransız askerlerine yönelik bombalı araç saldırısının sorumluluğunu ise Batı Afrika'da faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı "Nusret el İslam ve Muslimin Cemaati" grubu üstlenmişti.

Fransa'nın Mali'ye askeri müdahalesi

Fransa 2013 yılında başlattığı Serval operasyonundan bu yana Mali'de 5 binden fazla asker bulunduruyor. 

Fransa, Serval operasyonunu 15 Temmuz 2014'te sona erdirdiğini açıklasa da askerleri bu ülkeden çekmeyip ilave olarak Moritanya, Çad, Nijer, Burkina Faso'ya da asker konuşlandırdı ve askeri faaliyetlerini 2014’te başlayan Barkhane operasyonu adı altında daha geniş bir şekilde, insansız hava araçlarının da desteğiyle Sahel bölgesine taşıdı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.