Mali'de savaş ülkenin güneyine yayılıyor

Mali'de savaş ülkenin güneyine yayılıyor

Batı Afrika ülkesi Mali'de cihat yanlısı grupların saldırıları ülkenin güney ve güneybatı kesimlerine yayılma eğilimi gösteriyor.

Batı Afrika'da çatışma ortamının merkezi konumundaki Mali'de saldırılar hız kazanıyor.

Son dönemde saldırıların, ülkenin başkenti Bamako ile çevresine ve ülkenin güney-güneybatı kesimlerine yayıldığı gözlemleniyor.

El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) tarafından düzenlenen saldırıların artması dikkat çekiyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, saldırılardan ilki 12 Ocak günü başkent Bamako'nun 10 kilometre güneybatısındaki Foromtoumou yerleşimi yakınlarında düzenlendi. Saldırıda bazı askeri araçlar tahrip edildi, silah ve mühimmatlar ele geçirildi.

13 Ocak'ta düzenlenen bir diğer saldırı ülkenin güneybatısındaki Kayes bölgesinin Nara yerleşimi yakınlarında gerçekleştirildi. Bu saldırıda 2 asker öldürülürken bazı silahlar ele geçirildi.

Diğer bir saldırı ise 15 Ocak'ta başkent Bamako'nun kuzey kesiminde kalan bir askeri üssü hedef aldı. 4 askerin öldürüldüğü bu saldırıda da çeşitli silah ve askeri araçlar ele geçirildi.

Fransa'nın bölgeden çekilmesinin ardından oluşan güç boşluğunu Rus paralı asker firması Wagner'in tam olarak doldurmayı başaramaması sebebiyle cihat yanlısı grupların bölgede yayılma eğilimi gösterdiği bildiriliyor. Son günlerde başkent Bamako çevresindeki saldırıların arttığı dikkat çekiyor.

CNİM son süreçte Fildişi Sahili, Mali'nin batısı ve güneyi, Burkina Faso'nun güneyi, Benin ve Togo gibi bölgelere kadar faaliyetlerini genişletmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.