Mali cuntası BM yetkililerini ülkeden çıkarıyor

Mali cuntası BM yetkililerini ülkeden çıkarıyor

Mali'de cunta yönetimi, Birleşmiş Milletler Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu'nun İnsan Hakları Dairesi Başkanı Guillaume Ngefa-Atondoko Andali'ye ülkeyi terk etmesi için 48 saat mühlet verdi.

Batı Afrika ülkesi Mali'de cunta yönetimi ile Batı merkezli yapılanmaların arası açılmaya devam ediyor.

Mali'deki askeri cunta yönetimi son olarak ülkede faaliyet gösteren Birleşmiş Milletler Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu'nun (MINUSMA) insan hakları dairesi başkanını 'istenmeyen kişi' olarak ilan etti.

Cunta tarafından yapılan açıklamada, MINUSMA İnsan Hakları Dairesi Başkanı Guillaume Ngefa-Atondoko Andali'nin sınır dışı edilmesine yönelik kararın, sivil toplum kuruluşlarından yetkililerin BM Güvenlik Konseyinin 27 Ocak'ta gerçekleştirdiği Mali konulu toplantıya seçilerek kabul edildiği üzerine alındığı bildirildi.

Böylece cunta yönetimi, Andali'nin diplomat olarak riayet etmesi gereken yükümlülükleri görmezden gelerek hareket ettiğine hükmederek MINUSMA insan hakları dairesi başkanına Mali'yi terk etmesi için 48 saat mühlet verdi.

Mali cuntası Temmuz 2022 tarihinde MINUSMA sözcüsü Olivier Salgado'yu da sınır dışı etmişti.

Birleşmiş Milletler'e bağlı uzmanlar ve yetkililer son dönemde Mali cuntasını ve beraberindeki Rus güçleri ülkede sivillere karşı katliam yürüterek insan haklarını ihlal etmekle suçluyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.