Mali'de ordu güçlerine yönelik saldırıda 14 asker öldü

Mali'de ordu güçlerine yönelik saldırıda 14 asker öldü

Mali'nin orta kesiminde cunta yönetimi güçlerine yönelik saldırıda 14 askerin öldüğü açıklandı.

(Fotoğraf: FAMA)

Mali'de ordu güçlerine yönelik saldırılar devam ediyor.

Ordu Sözcüsü Souleymane Dembele tarafından yapılan açıklamada 10 Ocak'ta, Mali'nin orta kesiminde el yapımı patlayıcılarla düzenlenen saldırılarda 14 Mali askerinin öldüğü duyuruldu.

Açıklamada ayrıca "14 askerinin öldürülmesine karşılık 30'dan fazla teröristin öldürüldüğü" öne sürüldü.

El Kaide'nin varlığını artırdığı ülkede düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlenen henüz olmadı.

Assimi Goita liderliğindeki Mali cuntası, cihat yanlısı gruplara karşı ülkede güvenliği sağlamak amacıyla Rusya ile anlaşmış ve Wagner paralı askerler ülkede konuşlanmaya başlamıştı.

Intelonyx İstihbarat Danışmanlığı Genel Müdürü Laith Alkhouri Associated Press'e yaptığı açıklamada, cunta yönetiminin artan saldırılara engel olmak için konuşlandırdığı paralı askerlere rağmen cihat yanlısı grupların Mali güvenliğini derinden etkilediğini söyledi.

Alkhouri'ye göre saldırıların bu denli artarak devam etmesi durumunda cunta yeni güvenlik desteği aramak zorunda kalacak.

Söz konusu saldırılar, Fransa'nın bölgeden çekilmesinin ardından oluşan güç boşluğunu Rus paralı asker firması Wagner'in tam olarak doldurmayı başaramadığı şeklinde yorumlanıyor.

Son günlerde başkent Bamako çevresindeki saldırıların arttığı da dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.