Mekke'de Suudi Arabistan öncülüğünde "itidal konferansı" düzenleniyor

Mekke'de Suudi Arabistan öncülüğünde "itidal konferansı" düzenleniyor

4 gün sürmesi beklenen konferansın son gününde İslam’da itidal ve orta yolu kurmayı hedefleyen “Mekke Bildirgesi” okunacak.

Kuveyt’in resmi haber ajansı KUNA’ya konuşan Rabıta Genel Sekreteri Muhammed İsa, Dünya İslam Birliği (Rabıta) tarafından düzenlenen "İtidal ve Orta Yol" isimli 4 gün sürecek konferansın, ortak İslam çalışması kapsamında olacağını ve ortak hedeflere ulaşma adına İslam alimleri arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

İsa, konferansa Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in başkanlık edeceğini açıkladı.

Konferansa birçok ülkeden İslam alimleri, müftüler, düşünürler ve üst düzey yetkililer katılıyor.

Independent Türkçe'nin haberine göre, konferansta "cehaletin İslam’daki ılımlılık üzerindeki etkileri”, “itidal ve Peygamber'in yaklaşımı”, “Hz. Muhammed’in rehberliğinde ahlaki ve insani değerler” gibi konular tartışılacak.

“İhtilaf ve itidal kültürü”, “Gençler arasında orta yolu geliştirme” başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek. 

4 gün sürmesi beklenen konferansın son gününde İslam’da itidal ve orta yolu kurmayı hedefleyen “Mekke Bildirgesi” okunacak.

Konferans için kanal kuruldu

Mekke’deki konferansın canlı aktarılması için “Suudi Mubaşir (Canlı)” adlı yeni bir kanal kuruldu.

Suudi Arabistan Medya Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Suudi Mubaşir kanalının, Mekke’deki İslam Zirvesi, Körfez İşbirliği Teşkilatı (KİK) zirvesi ve sonraki süreçte gerçekleşecek olan önemli toplantılarda canlı yayın yapacağı belirtildi.

Suudi Arabistan yönetimi kısa bir süre önce aralarında Selman el Avde, Süleyman el Ulvan, Abdulaziz el Tarifi, Avad el Karni gibi isimlerin de olduğu 9 İslam alimini idam edileceği iddiasıyla gündeme oturmuştu.

Ekim ayının başında gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi ile tepki toplayan Suudi Arabistan, söz konusu idam söylentileri ile de dikkatleri üzerine çekmişti.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum