Meral Akşener: Yeni partiler bizi muhafazakar dindar kitleye ulaştırır

Meral Akşener: Yeni partiler bizi muhafazakar dindar kitleye ulaştırır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni parti girişimlerini olumlu yaklaştığını ifade etti.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, köşesine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i konuk etti. Sarıkaya’nın sorularını yanıtlayan Akşener, yeni parti girişimleri hakkında konuştu.  

Erdoğan muhafazakarlarla aramıza duvar koydu

İYİ Parti’nin seçmen kitlesini ‘kentli orta sınıf’ olarak tanımlayan Akşener, seçimlerde CHP seçmeninden inanılmaz destek gördüklerini söyledi. Akşener, Millet İttifakı’nın ulaşamadığı kitleye, yeni partiler sayesinde ulaşabileceğini ileri sürdü:

"Tek eksiğimiz muhafazakar dindarlara ulaşmakta yaşanıyor. Çünkü Erdoğan aramıza kalın bir duvar koydu. Babacan ve Davutoğlu’nun partisi bu açıdan muhafazakar dindar seçmene çabuk ulaşmayı kolaylaştıracak yapılar olacak, çünkü onlarla arasına bizim gibi duvar öremez. Babacan ötekine rahat ulaşılabilmeyi kolaylaştırır ki bu bizim için çok önemli."

'Bizden oy koparacaklar' endişem yok

Babacan ve Davutoğlu’nun önünün erken seçimle kesilmek istenebileceğini aktaran Akşener, kendisinin ve Kılıçdaorğlu’nun seçimlerin konusunda aynı fikirde olduklarını, seçimlerin zamanıda yapılmasını istediklerini söyledi. Akşener partisi açısından yeni parti girişimlerini ise şu sözlerle değerlendirdi:

"Bizim açımızdan yeni parti olumlu. Ulaşamadığımız kesime ulaşmamızı kolaylaştıracağı için Babacan ve Davutoğlu hareketini olumlu buluyorum. Bizden oy koparacaklar diye de endişe etmiyorum. Çünkü İYİ Parti seçmeninin özelliği var; zig-zag politika istemeyen, inandığı doğrultuda sürmesini talep eden bir seçmen profili.

Ben seçimde Binali Yıldırım’a oy verin desem, beni reddedecek profil. Hem zor hem de etkili bir seçmen kitlemiz var. Benim bir kaygım yok. Her şeyi seçmen tanzim eder."

Röportajda Millet İttifakı’nın büyükşehir belediye başkanlarını da değerlendiren Akşener, 814 bin oy farkının Ekrem İmamoğlu’na büyük sorumluluk yüklediğini belirterek İmamoğlu’nun başarıya mahkum olduğunu söyledi. Mansur Yavaş’ın kazanacağının seçimden önce de belli olduğunu savunan Akşener, Yavaşın iyi bir kadrosu olduğunu belirtti.  Akşener, ‘Ben Yavaş’tan bir memur dahi istemedim’ dedi.

Yoğurt yememiz farklı ama birlikte yürürüz"

CHP ile kurdukları Millet İttifakı’nda Türkiye’yi öncelliyerek iyi niyetli ve esnek davrandıklarını, anlatan Akşener "Bizden yanlış gelmez, ama CHP ile de ölümüne ittifak sisteminde değiliz. İkimiz farklı partileriz. İkimizin yoğurt yemesi farklı, ama iş yol yürüme konusuna gelince birlikte yürürüz" ifadelerini kullandı. 

Muharrem Sarıkaya'nın yazısı için tıklayınız

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.