Doğu Perinçek: Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan FETÖ'nün siyasi ayağı

Doğu Perinçek: Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan FETÖ'nün siyasi ayağı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gül, Babacan ve Davutoğlu'nun FETÖ'nün siyasi ayağı olduğunu iddia etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son dönemde yeni parti iddialarıyla gündeme gelen Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun "FETÖ"nün siyasi ayağı" olduğunu söyledi.

Euronews'in Röp programına konuşan Perinçek, emekli generallerle ilişkilerinden Türk soluna; Ergenekon'dan Rusya ve Çin'le ilişkilere ve "kendisinin ajan olup olmadığıyla" ilgili sorulara cevaplar verdi.

Partisinin oy oranın çok düşük seviyelerde olmasına rağmen Türk siyasetinde varlığını koruyan ve gündemde kalmayı sürdüren Perinçek, "darbe girişiminin aydınlatılmayan yönleri olup olmadığı, varsa siyasi ayağın kimler olduğu" sorusuna şu sözlerle cevap verdi:

"Siyasi ayak var: Abdullah Gül, Babacan ve Davutoğlu. İşte bunlar FETÖ’nün siyasi ayağı. Siyasi ayak diye, Amerika denetimindeki muhalefet siyasi ayak diye Tayyip Erdoğan’ları göstermeye çalışıyor. Tayyip Erdoğan FETÖ’yle ölümüne savaşıyor. Ölümüne savaşanlara siyasi ayak demek hiç gerçekçi olmuyor. Ama Abdullah Gül, Davutoğlu, Babacan üçlüsü FETÖ’yü açıkça koruyorlar. Eskiden de onlar beraberlerdi. AK Parti içindeki siyasi ayak, Babacan’ın Abdullah Gül’ün Davutoğlu’nun temsil ettiği güçtür"

Perinçek ayrıca "Tayyip Erdoğan’ı Davutoğlulaştırmak istiyorlar. Abdullah Güller, Davutoğlular, Babacanlar. Tayyip Erdoğan’ı Davutoğlulaştırmak istediler. Beceremediler. Beceremediler ama o partinin geçmişten gelen yükleri, tortular falan, bu tereddütler, bocalamalar, zikzaklar maalesef yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

'[Babacan'a] hiç şans vermiyorum'

"Ali Babacan ekibine hiç şans vermiyor musunuz?" sorusuna ise Perinçek hiç şans vermediğini belirterek "Çünkü CHP’nin onlar bir müştemilatı. Cumhuriyet Halk Partisi, İyİ Parti, Babacanlar, Davutoğlular, FETÖ, HDP hepsi bir ittifak oluşturuyor. [Bu ittifakın] Yerel seçimde bir başarısı var. Bu hem Türkiye’ye hem AK Parti’ye esaslı bir uyarı." sözlerini kullandı. Perinçek şunları da ekledi:

"Şunu söyleyeyim, Amerika’nın gelip Ankara’yı silahlı işgal etmek dışında Ankara’da bir hükümet kurma şansını görmüyorum... Türkiye’de Türk ordusunu, Amerikan ordusu diyelim ki Doğu Akdeniz’de başlayan süreçte yenerse, Babacanlar’ı falan onları iktidara getirir."

"İmamoğlu, Atlantik'in belediye başkan adayı"

Perinçek'in "Türkiye siyasetinden size isim sorsam bunlar hakkında tek kelimeyle cevaplarınız ne olur?" sorusuna cevapları şu şekilde oldu:

Ali Babacan

- Fetö’nün siyasi ayağı

Ahmet Davutoğlu

- O da öyle

Ekrem İmamoğlu

- Atlantik’in belediye başkan adayı

Canan Kaftancıoğlu

- O da İmamoğlu’nun kadını... PKK’nın dostu, HDP’nin dostu. Onları kurtarmaya çalışan Fetö’nün dostu. Amerika cephesinde yer alan cesur hanımefendilerden biri...

Süleyman Soylu

- Benim gördüğüm, hükümet içerisinde vatansever çizgide duran hükümet üyelerinden biri.

Berat Albayrak

- Damatbey. Damatbey olma özelliği ötesinde, işgal ettiği makamı dolduracak esaslı özellikleri bence yok.

Numan Kurtulmuş

- Onu bana sormayın

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.