Merkel'den Brexit yorumu: Düzenli ayrılma için son ana kadar çalışacağım

Merkel'den Brexit yorumu: Düzenli ayrılma için son ana kadar çalışacağım

Almanya Başbakanı Merkel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) düzenli bir şekilde ayrılabilmesi için son ana kadar çalışacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) düzenli bir şekilde ayrılması için "son ana kadar çalışma" sözü verdi.

Angela Merkel bugünkü kritik AB Zirvesi öncesi Almanya Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, Brexit'in sorunsuz tamamlanmasının herkesin çıkarına olduğunu söyledi.

Merkel, AB liderlerinin bugün İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit'in 30 Haziran'a kadar ertelenmesi talebine ilişkin olarak yoğun görüşmeler yapacaklarını belirtti.

Almanya Başbakanı, liderlerin de Brexit'in Mayıs ayında yapılacak yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerini etkilemesini istemediklerini vurguladı.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk dün yaptığı açıklamada Brexit'in kısa süreliğine ertelenmesini kabul edebileceklerini ancak bunun için İngiltere Parlamentosu'nun Brexit anlaşmasını onaylaması gerektiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.